Terug naar blog

Als u hebt beslist om te investeren in ERP bedrijfssoftware wilt zo snel mogelijk resultaat van uw investering zien. Volstrekt terecht!

Maar een implementatie moet goed voorbereid en aangepakt worden. En dat vereist een goede planning. 

Maar soms duren bepaalde implementaties ook wel te lang …

Wat we soms zien bij projecten die lang duren:

 • Men verliest ‘momentum’ en focus bij medewerkers, de 'goesting' neemt af naarmate het project te lang gaat duren
 • Men begint soms onnodig te twijfelen of schrik te krijgen over bepaalde dingen; beoordeel en overleg of datgene wat u doet twijfelen kritische dan wel detailelementen zijn, urgente of niet-urgente items, alsook hoe zwaar hun financiële impact voor uw organisatie is - maar niet elk detail moet/mag uw project stil leggen
 • In sommige gevallen leidt het uitblijven van voortgang in de implementatie tot geruchten en onnodige zenuwachtigheid bij mensen of afdelingen
 • Medewerkers gaan soms eigen creatieve achterpoorten en werkwijzen zoeken om nieuwe werkmethoden te omzeilen (of oude werkwijzes in stand te houden)
 • Mensen vergeten zaken die men in opleidingen heeft geleerd wanneer de praktijk te lang uitblijft; nieuwe of extra opleiding kan dan opnieuw nodig blijken  
 • Doordat er te veel tijd overgaat, moeten medewerkers bepaalde eerder opgeloste of afgesproken zaken opnieuw bekijken of zich opnieuw inwerken in uw processen of … en dit zowel in uw interne organisatie als bij uw leverancier (wat vaak extra tijd en extra kosten langs de 2 kanten betekent)

In hoofdzaak leiden vele van hogerstaande zaken tot hogere kosten. Die niemand wil.

Daarnaast zorgen lange implementaties er ook voor dat de vruchten en voordelen van uw investering ook pas later in de tijd gerealiseerd worden. Deze voordelen kunnen besparingen, efficiëntiewinsten, betere kwaliteit, betere klantenservice, minder voorraad enz zijn. Langer durende implementaties zorgen vaak voor latere rendementen. En ook dat wil u waarschijnlijk liever niet.

Kort samengevat: te lange implementaties zorgen voor extra kosten + latere opbrengsten + minder ‘scherpe’ medewerkers

Tracht dit dus ook te vermijden indien mogelijk.

“Bezinnen vooraleer te beginnen” is noodzakelijk voor. Maar blijven bezinnen kost geld …

Enkele tips die we ook kunnen meegeven om hierna te verzaken:

 • Maak op voorhand goede werkafspraken met uw leverancier en vraag wat realistische implementatietermijnen zijn
 • Communiceer ook realistische termijnen intern door in uw organisatie, want onrealistische timings keren zich vaak tegen u
 • Probeer steeds het helikopteroverzicht over uw project te behouden, overzie de details
 • Het belang van een goede interne projectleider kan niet overschat worden
 • Laat u niet door elk detail afschrikken
 • “De praktijk is een goede leerschool”, en u wordt zelf ook steeds slimmer in het ontdekken van mogelijkheden van uw ERP : sommige dingen worden bij het gebruik in de praktijk zelf vaak veel duidelijker dan ervoor, en naarmate u er meer mee wordt zal u ook meer bijleren
Terug naar blog

Iets voor u? Meer weten? Online Demo? Mail of bel 0800 11 137

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Of bel Max op 0800 11 137!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
Op aanvraag
IT-manager
NAV klant die overstapte naar Offimac

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Dankzij Microsoft Dynamics NAV en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Dankzij Microsoft Dynamics NAV van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Microsoft Dynamics NAV ERP van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"Dankzij de Microsoft Dynamics NAV-oplossing van Offimac zijn we verder kunnen groeien zonder extra personeel aan te werven. Er staat een pak minder cash vast, binnen het kwartier kan ik een volledige winkel auditen én optimaliseren, doorbestellen gaat supersnel en ik kan zeer snel trends detecteren. Bijzonder efficiënt."

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co