Terug naar blog

Business Central software implementeren vereist ervaring en expertise. Want het gaat niet alleen over software. Het gaat er ook om uw business te kennen en te weten hoe deze zo efficiënt mogelijk aangestuurd kan worden. En net dat onderscheidt een ervaren partner zoals Offimac.

Iedere goede Business Central partner heeft normaal een bepaalde methodologie om zijn oplossing voor u te implementeren. Sommigen volgen hiervoor internationale normen (zoals Prince en Prince2), sommigen de verplichte methodologie van fabrikanten (zoals Microsoft SureStep). En nog anderen volgen een eigen methodologie gebaseerd op een mix van beide, en eventueel volgens ISO. Het voordeel van deze laatste is dat er niet alleen een methodologie gevolgd wordt, maar hierop ook jaarlijkse externe audits plaatsvinden. En dat garandeert u als klant dan ook dat niet alleen de theorie gekend is maar deze ook effectief wordt toegepast door uw Business Central partner.

In onderstaande geven wij u graag een overzicht van hoe zulk een aanpak van een goede Business Central partner er zou kunnen uitzien en waarop u uw potentiële Business Central partners kan bevragen.

Introductie en tips

Business Central is bedrijfssoftware voor meerdere afdelingen van uw bedrijf. Het is ook een vrij grote oplossing die vele geledingen van uw organisatie beïnvloedt. Een geplande en gestructureerde aanpak van de implementatie is mede hierdoor ook echt nodig is. En dit zeker ook omdat uw operationele activiteiten tijdens de implementatie zelf ongestuurd moeten blijven verlopen.

Enkele tips die we sowieso alvast willen meegeven, zijn:

  • De implementatie van nieuwe software verandert uw organisatie en soms de werkwijzes van mensen, wat niet iedereen even prettig vindt; hou zeker rekening met de menselijke gevoeligheden
  • Een goede Business Central implementatie vereist discipline en structuur. Want software werkt volgens de manier waarop uw processen zijn ingericht in de software, wat op zijn beurt van gebruikers ook een gestructureerde discipline en medewerking vraagt
  • Het engagement van management en medewerkers is een must
  • Een goede aanpak en een goede voorbereiding zijn buitengewoon belangrijk
  • Investeer zeker in voldoende opleiding voor uw personeel! U krijgt het dubbel en dik terug.
  • Laat u begeleiden door een ervaren Business Central partner die bewezen heeft professioneel te werken
  • Ga bij voorkeur in zee met een aanbieder die bewezen hebben thuis te zien in uw branche. Want dit verhoogt uw kans op succes en daarvan kan uw bedrijf leren
  • Kijk niet te veel om naar uw oud softwaresysteem, maar laat u vooral inspireren door de nieuwe software zelf: u zal nieuwe mogelijkheden ontdekken
  • Meer dan 50% van het succes van implementaties hangt af van mensen, niet van technologie. Een aangenaam gevoel bij de medewerkers van uw Business Central partner is dus ook zeer belangrijk. Want software implementeren is "menselijk" werk. Dat moet klikken gewoon!

De implementatie van nieuwe bedrijfssoftware hangt meestal ook samen met andere veranderingen in uw bedrijf. Denk hierbij aan een nieuwe strategie of toekomstplan. 

Offimac heeft 40 jaar ervaring in dit alles. Wij zijn dus een ervaren Business Central partner die ook uw bedrijf graag zal begeleiden in heel dit implementatietraject.

Terug naar blog

Iets voor u? Meer weten? Online Demo? Mail of bel 0800 11 137

Vul onderstaande in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! Of bel Max op 0800 11 137!
Naam
*
E-mail
*
Telefoon
U wenst info over:
*
Vraag:

Klanten vertellen

"CAD/CAM-gegevens worden automatisch geïmporteerd in ons ERP-systeem, en van daaruit verder gebruikt voor alle productie- en logistieke processen. Dat is efficiënt productiemanagement, zonder dubbel werk of extra administratie."

Quote
Jef Claes
Financieel directeur
ATM

"Microsoft Dynamics NAV ERP van Offimac is het overkoepelend softwareplatform dat ons toelaat al 10 jaar onafgebroken 30% per jaar te blijven groeien."

Quote
Wido Bourel
General Manager
Rajapack Benelux

"Of het nu gaat om projectbeheer, productie, documentbeheer of managementrapportering, Offimac is een IT-bedrijf dat onze noden perfect begrijpt en invult."

Quote
Nadia Jansen
CEO
Building Group Jansen

"De mensen van Offimac zijn net zoals wij ondernemers. Met hun software sturen wij heel ons bedrijf aan, van order intake naar productie- en capaciteitsplanning, logistiek, transportplanning, facturatie, etc."

Quote
Robert Zegveld
Commercieel directeur
E-MAX Aluminium

"Met Offimac-software plannen en leveren wij jaarlijks meer dan 20.000 service- en installatiebeurten doorheen gans België. Met succes."

Quote
Jean Paul Van Kerkhoven
CEO
Aquacare International

"Dankzij de Microsoft Dynamics NAV-oplossing van Offimac zijn we verder kunnen groeien zonder extra personeel aan te werven. Er staat een pak minder cash vast, binnen het kwartier kan ik een volledige winkel auditen én optimaliseren, doorbestellen gaat supersnel en ik kan zeer snel trends detecteren. Bijzonder efficiënt."

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Offimac overtuigde ons met haar sterke software voor de Bouw. Na een succesvolle implementatie hebben wij ook heel onze hardware aan hen toevertrouwd. Alle ICT bij 1 partner: dat is gewoon makkelijk, goedkoop én efficiënt."

Quote
Christophe Suerickx
CEO
Group Suerickx

"Dankzij Microsoft Dynamics NAV en Offimac konden we 5 man uitsparen in orderverwerking. Dat is een jaarlijkse besparing van 10% in personeelskosten!"

Quote
Luc Schreurs
Algemeen Directeur
Group Schreurs

"Voor de prijs van een middenklasse wagen heb ik dankzij Offimac een heel efficiënt bedrijf gekregen. Dit is een investering die me elke dag geld opbrengt."

Quote
Niels Bollen
Directeur
Nibotechnics

"Omdat we zelf geen IT-afdeling in huis hebben, is het voor ons belangrijk met een IT-partner te kunnen samenwerken met korte communicatielijnen en snelle reactietijden. Offimac is zulk een partner."

Quote
Serge Tremblez
General Manager
Eurorent

"Dankzij Microsoft Dynamics NAV van Offimac sparen we massa's tijd uit. Klanten worden sneller en correcter bediend en kunnen tot op het laatste moment wijzigingen doorgeven, waardoor zij heel tevreden zijn over onze service."

Quote
Giovanni Oliveri
General Manager
Louis Widmer Benelux

"Offimac zijn bescheiden Limburgers. Maar hun aanpak, implementatie en support zijn gewoon top."

Quote
Op aanvraag
IT-manager
NAV klant die overstapte naar Offimac

"Projecten en techniek zijn de kern van onze business, maar finaal draait het om de centen. Dankzij Offimac weten we op elk moment waar we staan, op elk niveau."

Quote
Erwin Bobbaerts
Bestuurder
Louis Stevens & Co